(+45) 61 70 23 50 info@annesoevang.dk

Tør du?

Tør du?
15. februar 2022 info@annesoevang.dk

Du kender garanteret også til, at selv ganske ubetydelige oplevelser med andre mennesker kan sætte uventede emotioner og tankespind i gang i din krop.

Hjernen kværner, laver historier, analyserer, vender og drejer situationen, og kroppen føler ubehag. Vi forstår ikke, hvorfor en tilsyneladende uskyldig situation kan fylde så meget og vi forsøger at skubbe det væk.

Men hvorfor er det sådan?

Alt, som vi har fordømt ved os selv og ikke vil vedkende os, har vi proppet langt, langt væk ind i et  indre mørke.

Der er det usynligt. Vi er bange for det og kan ikke lide det, for der er gamle minder med vrede, frygt, skyld og skam o.l.

Så kan vi gå rundt og savne os selv, savne den udgave af os selv, vi kendte som barn, som ung, som vi var for ti år siden, som vi var før. Vi holder op med at holde af os selv, er vrede på os selv. Du ved selv, hvordan du oplever det.

“Hvorfor kan jeg ikke bare være mig selv, hvorfor kan jeg ikke bare være glad, være ligeglad, være tilfreds”, spørger vi.

Ja der er vi nødt til at gå tilbage og møde og hele de gamle historier.

Mange er bange for at åbne den dør, Vil den afsløre dig som det værste af det værste, vil der komme noget frem, som gør dig til det mest usle menneske?

Sådan er det overhovedet ikke. Tværtom. Når vi begynder at turde møde vores eget mørke, åbner vi nemlig dørene til den sande os,  hende eller ham, vi har savnet og længtes efter. Dele af os selv med så meget glæde, kærlighed, medfølelse, forståelse, accept etc.

Vi har aldrig været forkerte, og vores mørke er de afviste dele af os, som andre ikke brød sig om, som er blevet skammet ud, som føler skyld og dårlig samvittighed, som er bange, vrede, føler sig alene o.l. Det kan være dele, som vi selv ikke har brudt os om. Eksempler kan være dele af os, der måske har følt sig forladte, været højlydte, larmende, som har sagt sandheden, men som er blevet, ignoreret, skammet ud, gjort forkerte etc.

Her nu kan vi invitere vores skyggesider hjem en for en. Ja vi vil undervejs blive konfronteret med følelser og emotioner, vi måske ikke synes om, men wow at komme igennem på den anden side, være igennem de tunge følelser, historien og løgnene. Du kan gøre det selv og du kan søge hjælp. Du har ALDRIG været forkert, og har du brug for en til at lære dig at guide dig selv igennem processen fremover, kan du evt. kontakte mig