(+45) 61 70 23 50 info@annesoevang.dk

Tanker under fuldmånen

Tanker under fuldmånen
8. december 2022 info@annesoevang.dk

Søvn er en mærkelig størrelse.  De fleste af os har fået indlært, at vi skal have 8-timers søvn. En lodret løgn, for kroppe har sit eget liv, når vi ikke blander os.

I nat er jeg vågnet allerede ved 01.30-tiden frisk som en havørn. Det sker af og til. Jeg satte mig til at se en film. Hm ikke træt. Så fik jeg lyst til at gå ud og nyde den flotte fuldmåne. Kulden trak mig dog hurtigt indendørs igen. Jeg krøb under dynen og lyttede til noget musik. Stadig ingen trang til søvn. Hm, hvad nu? Jeg kunne skrive….. så her er jeg.

I “gamle dage” sov jeg altid igennem. Det sker kun periodevist nu. Min krop synes at have forskellige rytmer. Af og til er der brug for meget søvn, og jeg er helt væk, fra jeg lægger mig til tidlig morgen.

I andre perioder behøver kroppen kun få timers søvn. Når jeg vågner midt om natten, genererer det ikke længere. Det er, som det er.  De sidste 10-15 år har lært mig, at min krop nok skal få den søvn, den har brug for, om ikke lige nu, så senere.  Er jeg vågen ved 1-3 tiden, finder jeg en film for senere at sove videre. Men er klokken 4-5, står jeg op. Så kan det da godt være, at jeg føler trang til at gå tidligt i seng næste aften. So be it.

I dag har jeg tillid til min krop og ved, at den er færdig med sin søvn for nu. Det tog tid at acceptere.

Jeg ved, at mange kæmper med tankerne, hvis søvnen ikke indfinder sig. Søvnløs og træt. Tanker, der er bekymrer sig om, hvorvidt man får nok søvn, er frisk om morgenen, vil blive træt senere på dagen, om man vågner, når uret ringer og meget andet. Af erfaring kan jeg kun sige, slip dem. Slip kontrollen med din krop, den er super mere intelligent, end vi er.

Noget af det, der virkelig også har holdt mig vågen, har været bekymringer. De udmatter og tapper os for energi. Bekymrede og urolige tanker om dit og dat. Sindet, der ikke finder ro. Alle kender det. Hjernen brygger den ene tanke efter den anden i et forsøg på at komme til en løsning. Det kværner og kværner og kroppen reagerer.

Hjælp i hverdagen kan være gå/løbeture, yoga, meditation, selvudvikling og få afklaring af de områder, der bekymrer og fylder. Eller er det om aftenen, hvor vi har brug for søvnen, afslappende musik. Der findes masser af gratis musik på nettet, et eksempel her. Der er også apps, der tilbyder hjælp,  faldt over denne. Men jeg har ikke testet den af.

Nu er klokken sku ved at være 5, så tænker, at jeg står op.

God dag herfra.