(+45) 61 70 23 50 info@annesoevang.dk

Om at lade sig trække rundt i manegen og løbe andres ærinder

Om at lade sig trække rundt i manegen og løbe andres ærinder
17. december 2019 info@annesoevang.dk

November og meget af december har været regnfuld og mørk. Det har været en tid med reflektioner for mig.

Blandt andet har jeg reflekteret over de tusindvis af gange, jeg lod mig trække rundt i manegen af omverdenen.  Fra vi er ganske små  hører vi: gør dit og gør dat, det er rigtigt og det er forkert, må/må ikke. Omverden, forældre og autoriteter har stor indflydelse på os. Vi tilpasser og indpasser os, tror andre har sandheden.

Jeg snakkede for nylig med en, der efter endt skoletid havde ladet sig overtale til en bestemt uddannelse. Selv havde hun tænkt, at hun ville have et sabbatår, men faderen havde insisteret på, at hun skulle gå i gang med en bestemt uddannelse. Nu sad hun der tredive år senere og ærgrede sig. Det var ikke det, hun havde villet, og det havde ikke givet hende det, hun havde ønsket sig af livet.

På en af mange mørke novemberdage op til Black Friday, lyttede jeg med halvt øre til radioen og en journalist, der havde fanget et par komme ud fra Ikea med deres indkøb. Der havde været en enkelt ting på indkøbslisten, men bilen blev fyldt op med tredive andre ting. Journaisten spurgte, om de havde brug for varerne. Svaret var: Egentligt ikke, men hylderne fristede”.

Overforbrug er let.

Jeg tænkte tilbage på situationer, hvor andre havde overtalt mig til at godtage deres ideer/solgt mig deres produkter. Utroligt salgstalent. Nogle forstår at sælge sand i Sahara. Salgstalerne kan være overbevisende, uanset om det er sælgeren, farmand, partner eller venner.

Det er øv at stå med produkter / have foretaget valg, der ikke er os, og det er øv mange år senere at opdage, at vi kunne have taget andre valg og ladet andre om deres meninger.  Hvornår er vi klar til at lytte til os selv, og lade andre om deres verden? Når vi har fået nok. Jeg husker klart den sidste. Nu er det nok!!! Jeg var sur og gal på mig selv, troede jeg havde lært det. Men nej jeg skulle absolut den vej endnu en gang  Det er slut.

Her i byen lagde en forretningsindehaver en video op og opfordrede kunderne til at handle lokalt og ikke på nettet, ellers vil hun lukke hun sin forretning. Skal jeg have dårlig samvittighed og købe hos hende? Nej.

Jeg må følge det, der er rigtigt for mig, ikke løbe andres ærinder.  Mon ikke alle ønsker friheden til selv at kunne vælge og lade andre vælge for sig selv. Du har dine sandheder, jeg har mine, og det er ok.

Har du brug for hjælp til at slippe din indre pleaser og gamle handlemøstre, er du velkommen til at få en snak.