(+45) 61 70 23 50 info@annesoevang.dk

De indre monstre og forestillinger

De indre monstre og forestillinger
10. april 2020 info@annesoevang.dk

Traumer og ubehagelige oplevelser går ind under huden på os. De får næring og holdes i live af vores frygt og angst i det oplevede samt  frygten for at møde det igen. Det begrænser og kontrollerer os.

Ingen af os undgår, at oplevelser, tanker, overbevisninger, mønstre, adfærd, følelser fra omverden går ind under huden på os, bliver til vores egne tanker, forestillinger, mønstre, adfærd og følelser.

Især i de første år af vores liv sker det helt automatisk – fra mor, far, søskende, bedsteforældre, læs nedenstående eksempel:

Slangen i paradiset

For en del år siden kom en dame i tresserne til mig. Hendes søn boede i udlandet, og hun turde ikke besøge ham, for der var slanger i det land. Hun så ham sjældent og savnede ham meget.

Det var i en ganske almindelig afslappet tilstand, at det gik op for hende, hvor slangeskrækken kom fra.

Da hun var ganske lille, deltog hendes far i slukningen af en stor hedebrand. Når han kom hjem om aftenen fortalte han om sine oplevelser og om de mange hugorme, der forsøgte at komme væk fra branden. Der var selvfølgelig blevet talt om faren for at blive bidt. Der ved middagsbordet opstod frygten for slanger.

I hendes lille krop og bevidsthed, kunne far jo blive bidt og dø, Han skulle ud på heden næste dag, og blev han bidt af en hugorm, havde hun ingen far.

Skrækbillederne og snakken samt den lille piges åbne sind gjorde, at hun havde hypnotiseret sig selv. Fantasierne blev til historier, og  frygten bed sig fast og blev til en reel fobi over for slanger. Hypnose kommer af ordet hypnos, der betyder at sove – en tilstand, hvor sindet mere tilbøjelig til at opfatte det, der fokuseres på som en sandhed.

Ethvert traume, chok og enhver overvældende oplevelse sætter sig i os, får form og holdes fast, indtil vi slipper det igen.

Af-hypnotisering 

Min egen tilgang til hypnose, og den måde jeg anvender i dag er vendt 180° i forhold til den måde, jeg lærte det i sin tid. Jeg hypnotiserer ikke. Tværtom jeg guider dig til at slippe det ubehag, der “gik under huden på dig” af traumer, chok, tanker, historier, fantasier, oplevelser, mønstre og overbevisninger.

Du er til stede, kan huske det hele og er hele tiden den, der har kontrollen og styringen. Det er ikke mig. Undervejs spørger jeg ind, og du giver feedback til mig.

Du vil undervejs træffe dine egne valg, følge dine egne input og fornemmelser og være fuldt ud til stede. Jeg hverken kan eller vil bestemme over dig.

Jeg arbejder lige så godt med dig over telefon som ved personligt fremmøde. Det kan jeg, fordi jeg i arbejdet med dig sanser og fornemmer de her gamle energier og hjælper dig med at følge dem til dørs.

ps. kvinden her kom afsted og besøgte sin søn. Fobien forsvandt.