(+45) 61 70 23 50 info@annesoevang.dk

Har du også en original i dig?

Har du også en original i dig?
4. november 2021 info@annesoevang.dk

Jeg havde en dame i telefonen. Noget, hun altid havde forsøgt at holde fra døren, var kommet op i hende, nemlig frygten for at falde udenfor, at være anderledes og mærkelig.

Sidst i samtalen begyndte hun at le og sagde: “Velkommen til min original, nu behøver jeg ikke være en kopi mere”.

Ordet original har to betydninger

-> særpræget, mærkelig eller sær, latterlig -> bestemt ikke noget, vi har lyst til at have siddende på os.

-> ægte og autentisk -> vi kan ikke få nok af det originale, det ægte, det autentiske, det være sig kunst, gastronomi, mode, arkitekturmæssigt o.l.

Alle samfundskulturer har sine værdisæt, regler og normer omkring, hvordan “man skal være” og “hvad man gør og ikke gør”. Verdens forskellige religioner har sat sit præg på forskellig vis.

Kan man godt det?

“Hvad vil æ naboer ikke sige”. Jeg kan stadig høre min bedstemor sige det på rav sønderjysk. Det var mig ligegyldigt som barn. Til gengæld fik jeg en masse andre indlæringer i opvæksten. Indlæringer, der i mange år bl.a. betød, at jeg var tilbageholdende, overhensynsfuld og overhøflig. Det gik også kun til et vist punkt i mit voksenliv. Jeg måtte sande, at jeg var kommet for langt væk fra den autentiske mig.

 

I dag er der en helt anden respekt både overfor mig selv og andre. Der er også en meget større kærlighed igen både til mig selv men også alle andre omkring mig.  Jeg går ikke længere rundt med skyldfølelse eller skammer mig over mig selv, og jeg bekymrer mig ikke om, hvad andre tænker og tror.

 

Forestil dig lige en hverdag, hvor du var fri for de bekymringer, fri for skyldfølelsen og skammen, og hvor du kan sige, det, du har lyst til, uden frygt for, at andre går i krænkermode, bliver fornærmede, sure, gale samt et liv, hvor du ikke behøver bebrejde og skælde dig selv ud.

 

Ordsproget: Fra børn og fulde folk skal man høre sandheden er så sigende. Børn siger tingene uden at filtrere. De er ikke fordømmende, og de skammer sig ikke over sig selv. De ER bare, er autentiske og ægte – nogle skønne originaler, opfindsomme, nysgerrige, undersøgende, legende og glade. Børn lever om nogen i overensstemmelse med de kendte ord “Lad de små børn komme til mig, for de kender Guds rige”.