(+45) 61 70 23 50 info@annesoevang.dk

Energier omkring os og vores sanseapparat

Energier omkring os og vores sanseapparat
1. februar 2021 info@annesoevang.dk

Jeg stod i køen i Rema. Bag mig sansede jeg en urolig, emmede energi. Jeg behøvede ikke at vende mig for at vide, at energien kom fra damen bag mig, utålmodig, vred og irriteret.

Mennesker har evnen til at sanse energier, uanset om det er i selskab med andre eller eller i naturen. Samtidig kan vi sanse, når energien skifter. Eksempelvis på en gåtur i naturen, hvor du sanser og fornemmer naturen, roen, den afslappede tilstand i din krop. I stilheden hører du med ét en høj lyd af en gren, der knækker et sted inde i skoven. Det kan være den pludselige lyd, når fugle ud af det blå larmende flakser op fra de træer, de sekunder før sad og sang i. Din krop reagerer prompte, lytter. Hvad var det? Er der fare eller er der ro igen? Det kan også være i et rum fyldt med mennesker. Vi “læser” hinanden” og ved, hvor det er rart at være, og hvor vi skal gå udenom.

Uden at være bevidst om det, sanser og mærker vi alt udenfor os. Nogle har lukket af for sanserne, andre reagerer på det. For mange år siden gik jeg på en gågade i udlandet.  Jeg skubbede klapvognen med min søn foran mig. Pludseligt og  meget overraskende mærkede jeg min krop med klapvogn og det hele dreje sig 180°. Jeg var forbløffet. Hvad sker der? Jeg kikkede rundt og fik øjenkontakt med en ung mand, der bakkede baglæns. Nå ja selvfølgelig, min rygsæk med pung og bleer. Han havde været tæt nok på mig til, at mit sanseapparat havde registreret “fare”. Det var en øjenåbner for mig, at vi er udstyret med et navigationssystem, der er så præcist.

Engang syntes jeg, at det var et minus at kunne mærke så meget. Hvad jeg dengang ikke vidste var, at jeg tog meget ind, der ikke tilhørte mig, men som var energi og følelser fra andre. Det gør jeg ikke længere. Jeg ved, hvad der tilhører mig, og hvad der intet har med mig at gøre.

Med sanseapparatet kan vi få vores egne indre svar. Nogen mener, de ingenting mærker. Men begynder du at lytte indad, vil der komme feedback fra dit indre. En klient, der ikke var vant til det, fortalte: Først mærker jeg ikke noget, men når jeg bliver ved med at trække vejret og sanse, så dukker der svar op.

Svarene fra vores indre behøver ikke være i ord. Det kan være feedback i form af følelser, indre billeder eller ganske enkelt en indre viden.

Vi kan bruge vores sanseapparat eller intuition til alt. I hverdagen kan vi stille spørgsmål til os selv: skal jeg vælge dette, hvordan vil det føles at vælge dette, er det her sandt for mig, kan jeg stole på det her, går jeg den rigtige vej etc. etc. Hovedet kan analysere nok så meget, skabe bekymring “gør jeg nu det rigtige”, men de sande svar kommer fra vores indre.