(+45) 61 70 23 50 info@annesoevang.dk

Du kan stoppe de uønskede tanker

Du kan stoppe de uønskede tanker
24. august 2020 info@annesoevang.dk

Vores tanker skaber struktur i vores liv:  “Jeg skal have købt ind, vasket tøj, gjort klar til i morgen, det er sengetid, jeg skal huske at give besked etc.” er tanker, der strukturerer.  De fleste har dog tusindvis af andre tanker, og de fleste er ganske overflødige.

Et overvældende antal tanker flakser hvileløse hid og did, bekymrer sig om dit og dat, laver historier om noget, der ikke er sket. De vælter frem i hjernen, når vi er utrygge, når vi føler, at vi mister kontrollen. Tankerne tager din energi, dit humør, dit overskud og din ro  – eksempler er ængstelsen for at andre tænker noget om dig, frygten for at fejle, frygten for afvisning, frygten for at være alene, frygten for at miste, frygten for at noget skal ske o.l.. Listen kan være lang. Det skaber en tendens til at overtænke og analysere alt, og det er en skrue uden ende. Er det ikke det ene, vi overtænker, er det noget andet.

Løsninger kommer til os, når vi skaber plads mellem tankerne. Du kender det garanteret fra de situationer, hvor du pludselig ved, hvad du skal gøre. Du har ikke analyseret men givet plads til, at løsningerne kommer til dig.

Vi er ikke tankerne. Vi er observatøren til tankerne, der bevæger sig igennem vores hoved og bevidstheden bag tankerne. Det vil du lægge mærke til, hvis du i stedet for at lade dig rive med af  tankerne, blot giver dig selv lov til at observere dem og lader dem passere, lader dem snakke uden at gå i dialog med tankerne. Se evt. disse to korte videoer for forklaring You are not your Thoughts. samt Adyashanti – Our Field of Consciousness

Da jeg var nybagt mor, havde jeg de samme uhyggelige scenarier kørende i mit hoved, hver gang mit barn var ude og køre med sin far i bilen. De ville måske være ude en times tid eller to, og var de ikke hjemme som aftalt, gik min hjerne amok. Min frygt for at miste, lavede de vildeste historier i mit hoved, indtil jeg havde hende trygt hjemme igen. En dag, hvor tankerne igen havde taget magten fra mig, hørte jeg en anden tanke:  Vil du virkelig skræmme dig selv på den måde hver gang, de er ude sammen? Nej fandeme nej. Slut!!! Jeg oplevede det ligesom at vågne op fra et mareridt, og  jeg selv havde kraften eller autoriteten til at stoppe fantasimonstret.  Fra den dag var det slut med de frygtsomme tanker. I stedet kunne jeg bruge min intuition i situationerne, og den tog aldrig fejl. De var ok og blot forsinkede.

På samme måde har jeg siden stoppet andre frygtbaserede tanker og fantasimonstre.