(+45) 61 70 23 50 info@annesoevang.dk

Det, vi ikke snakker om

Det, vi ikke snakker om
29. maj 2020 info@annesoevang.dk

At bære nag og hade et andet menneske er ikke noget, vi snakker om. For en del år tilbage henvendte en vred og hadefuld mand sig. Hans kone havde mødt en anden mand og gik fra ham.  Hans vrede gennem dengang flere år havde medført, at hans voksne børn havde valgt ham fra. De kunne ikke holde ham ud, havde de sagt.

Jeg kunne tilbyde ham hjælp til at slippe naget, vreden, sorgen, historierne, men det afviste han på det kraftigste, for han havde ret ud fra det, der var sket.

Ja det havde han.  Vi kender det så godt. Selvfølgelig betragter vi verden ud fra vores egne perspektiver.

Men er vi blot lidt åbne, kan vi ændre vores af og til lidt snævre perspektiver, få øje på andre nuancer, og det er her, vi ændrer os.

 

Få modet til at se dybt i dig selv

Uanset hvilken følelse, vi måtte sidde med, er der vej. Det er at tage fuldt ejerskab af det, vi føler uanset om det er vrede, had, nag, bitterhed, selvforagt, selvlede, jalousi, misundelse, foragt, frygt m.m. Tør vi føle følelserne fuldt ud samtidig med, at vi har den fulde accept af os selv samt medfølelse med os selv, vil disse intense følelser slippe og blive til neutral energi.

Jeg ved, at det er svært at acceptere, at føle så “negative” følelser/emotioner, og derfor er det svært at have medfølelse med sig selv. For had, nag, raseri, vrede, misundelse, jalousi etc. er alle blevet fordømt til at være noget, der er uønsket og forbudt, som skal holdes nede, gemmes og skjules. Men alle besidder dem. Uh det er så skamfuldt og pinligt. Skammen og skylden gemmer vi dybt inde i sneglehuset. Indkapslet og adskilt fra os.

Hellere lide i stilhed. Hellere finde sig i tingenes tilstand. Giver det mening?

Men du behøver ikke fortsætte ad den gamle vej. Du har et valg og kan vælge noget andet for dig selv.