(+45) 61 70 23 50 info@annesoevang.dk

Derfor er det svært at komme ud af komfortzonen

Derfor er det svært at komme ud af komfortzonen
4. marts 2021 info@annesoevang.dk

Når vi sidder fast i l… til halsen, er det eneste, vi ønsker at slippe af med det.  “Jeg vil give hvad som helst for at være fri for det”, siger vi.

Vi begynder måske at tage hånd om udfordringerne. Det kan være noget, vi selv ændrer, det kan være kontakt til en professionel af en slags. Tingene begynder at flytte sig, blive lettere. Af og til og ganske pludseligt, totalt ubevidst slår vi bremsen i.  Hertil og ikke længere.

Hvorfor?

For nylig mødte jeg en, der gjorde præcist det. Vedkommende fik det meget bedre, men der var stadig noget, der generede. Partneren undrede sig over, at han ikke gjorde mere ved sin situation, når så meget allerede havde flyttet sig. Der er en rigtig god årsag.

Det er vores komfortzone. Vi kender det, vi er dus med. Forandringer = ændringer = en følelse af mere ansvar for sit liv.

Måske betyder forandringerne, at vi skal træffe nogle nødvendige nye valg i vores liv,  gøre ting anderledes, måske opdager vi noget i os selv, vi ikke er komfortable med. Det kan være vores eget mørke/vores egne skyggesider. De kan føles skræmmende. Selv om det er ved at transformere skyggerne, at vi får lys, så er vores frygt større – i hvert fald for en tid. Det er en ganske naturlig forsvarsmekanisme. Jeg har mødt mennesker, der fortalte, at de var bange for deres eget mørke. Jeg troede selv, der var noget uhyggeligt i mit indre for mange år siden. Men der intet at frygte. Absolut intet. Tværtom.

Derudover ville jeg gerne have kontrol over, hvor jeg kom hen, hvis jeg gav slip. Livet kommer dog ikke med en facitliste. Livet er et valg med uendelige potentialer og muligheder.

Det kan føles livstruende at komme ud, hvor vi ikke kan bunde. Vi kan træde vande her en tid, vi kan svømme tilbage, hvor vi kom fra, eller vi kan kaste os ud i bølgerne, lade dem føre os til nye kyster, nye oplevelser, nye muligheder, få mere plads og rum til at udfolde os på.