(+45) 61 70 23 50 info@annesoevang.dk

Den grimme ælling og transformation

Den grimme ælling og transformation
7. juni 2022 info@annesoevang.dk

De fleste af os har hørt egne bange, ængstelige og negative tanker bekymre sig og lave fantasihistorier. Tankestrømmen kan fortælle, at vi:

  • handler forkert
  • dummer os / ikke kan finde ud af det
  • er forkerte / ikke kan gøre det rigtigt
  • ikke har værdi

Tankerne broderer pinefulde historier om, hvad andre vil tænke, at de kikker, at de ikke synes om os etc.

Når man oplever sit hoved ræse afsted, fantasere og brodere på eventuelle scenarier, har man det rædselsfuldt. Som mennesker vil vi altid være på forkant, passe på os selv, og tankerne går  automatisk i de her “hvad nu hvis”… scenarier. Derudover kommer vi ofte til at konkludere noget tænkt som værende en “sandhed”, selv om det er fiktion og løgn?  Selv om vi sagtens have en indre viden om, at det ikke forholder sig sådan, holder tvivl, frygt, skyld og skam det fast i hjernens tankemæssige loopsystem.

Automatisk identificerer os med opfattelserne. Vi tror søreme på det, opfatter os selv som sådan. Vi udlever opfattelserne, indtil vi vælger noget andet.

H.C. Andersens fortælling om den Grimme Ælling er et godt eksempel.

Ællingen fik hug og hak i andegården og opfattede sig selv som det værste af det værste, indtil transformationen skete.

Vi mennesker kan føle det samme, vi kan synes, at vi er de usleste, mest dårlige mennesker af alle, gemme os, dukke os og undgå bestemte situationer.  Det passer ikke!

Fanget i et loopsystem

Det øjeblik, vi danner os en opfattelse om hvad som helst, kommer vi til at udleve den. Lad os sige, at jeg som femårig via en oplevelse dannede en opfattelse af, at andre er mere vigtige. Én oplevelse – og barnet, senere teenageren og den voksne udlever opfattelsen og får bevis på sin opfattelse igen og igen. Men var den sand? NEJ. Vi kan tage en hvilken som helst opfattelse. Vi vil udleve den og få bevis på opfattelsen.

Et bevidst valg om noget andet

Den indre pinefulde kommunikation fortsætter, indtil vi bevidst vælger at træde ud af vores historier, for hvornår er nok NOK? Hvornår vil vi træde ud af lidelsen?

For nogle vil et bevidst valg ændre meget. Nu er det NOK!. Følelsen, når det sker, sender energifrekvenser ud til alle afkroge af vores indre. Det er ikke nok mentalt at beslutte det. Det skal mærkes i kroppen, for hjernen kan ikke føle, og det er med kroppen, at vi oplever og sanser.

Eller lad os sige, at jeg med ét opdager løgnen i noget, jeg altid havde troet var sandt. Erkendelsen ændrer det indre landskab som ringe i vandet. Bevidstheden åbner sig, og med ét er vi et andet sted, fordi vores perspektiv har ændret sig.

Vil du evt. læse mere om emnet