(+45) 61 70 23 50 info@annesoevang.dk
 • Menneskets godhed

  Paradokset godhed og indre usikkerhed

  Jeg stod i køkkenet med opvasken og kikkede ud på det lysegrønne forår i haven, da tanken dukkede op: “Det er indre usikkerhed, der holder mennesket tilbage fra at udfolde sig frit”. Læs: er jeg god nok, gør jeg det godt nok, hvad hvis jeg ikke gør det rigtigt, hvad hvis jeg gør det forkert, hvad tænker de om mig og bla. bla. bla.  Hjernen kan brodere tanker i ét væk, og tvivl genererer mange tanker. Der bruges tonsvis af unødig energi og tid på bekymring om sit værd, energi på at holde sig selv tilbage og faktisk underspille sig selv.

  Det er et paradoks, fordi mennesker har en iboende kraft kaldet: GODHED eller elskværdighed/venlighed. Godhed eller det at have et godt hjerte er ikke noget, vi snakker så meget om. Måske snakken skulle tages.

  Godheden stråler fysisk ud hos vores mindste. Engleenergien i en lille baby bevæger os dybt, for den minder os om vores egen godhed.

  Mennesker er mere end villige til at hjælpe andre og holder oprigtigt af deres familie, venner og vores fælles jord. Der er en enorm hjertevarme, kærlighed til og omsorg for andre. Forældre vil tilsidesætte alt for at hjælpe deres barn. Det er godhed. Vi oplever en villighed til at gå langt for at hjælpe andre ikke bare i den tætte familie. For få måneder siden kørte danskere helt til den ukrainske grænse for at hjælpe, andre åbnede deres hjem for ukrainere. Vi giver gladelig til hjælpeorganisationer. Eksemplerne er mange. Vi oplever godheden og velvilligheden i hverdagen, uanset om det er i supermarkedet, på gaden, fra naboen.

  Anerkendelse af ens iboende godhed/elskværdighed

  Ja selvfølgelig har vi sagt/gjort noget “forkert” mange gange, vi kan have været uvenlige, løjet, bedraget, fortiet etc.  Vi kan gå rundt med skam og skyld over noget, der er sket i fortiden. Det gør os ikke til et dårligt menneske. Vi har ret til at fejle og tage ved lære.

  Vi kan have historier, traumer og oplevelser fra opvækst og voksenliv, hvor vi følte os forkerte, skamfulde og dybt uværdige. De kan gøre nas den dag i dag.

  Selvfølgelig er menneskers godhed blevet udnyttet af nogle. Bagefter har vi følt os røvrendt, naive og dumme. Det gør dog ikke, at vi på den baggrund skal konkludere, at vi ikke er noget værd. Tværtom kan vi beslutte, at vi fremover ikke vil lade os udnytte af vedkommende.

  Endelig har biblen påduttet os “synden” (hvor gammeldags, gab). Nix bix. Ja vi kan “synde” (gøre forkert) og samtidig er vi sat fri, hvis man nærlæser.

  Ordet godhed er også blevet misbrugt og udnyttet i generationerne tilbage, så det kan være svært at tage denne del af sig selv hjem, så længe der hænger ubehag ved begrebet.

  Dog om alt er:

  Du og jeg har værd i kraft at være et menneske.

  Intet menneske har mindre værd end et andet.

  Jeg kunne skrive meget mere og har så meget at fortælle. Nu holder jeg for i dag.

   

   

 • Hvordan er det med komfortzonen?

  Livet har det med indimellem at give os et sådan spark bagi, så vi mister balancen. I vores kaotiske og foranderlige verden i dag, er det uundgåeligt.

  Selv oplevede jeg for mange år siden at få sådan en bagi. Sparket kastede mig i den grad udenfor min komfortzone. (Dengang vidste jeg selvfølgelig ikke, at jeg have bestilt et spark for at komme videre. Intet er  tilfældigt, erfarede jeg senere). Jeg ville bare have min kendte hverdag tilbage.

  Har du bemærket, at tanker, følelser, adfærd, indstilling og forståelser er de samme hver morgen, du vågner til en ny dag?  Gentagelse, gentagelse, og gentagelse. De samme tanker fører til de samme valg. Samme valg til samme adfærd. Samme adfærd til samme oplevelser. Samme oplevelser til samme følelser uanset hvad, og samme følelser til samme tanker igen.

  Vores personlighed og den person, vi identificerer os selv med,  har vi skabt igennem opvæksten via den nære families mønstre og energier, via egne erfaringer og oplevelser. Vi er så sikre på, at den person, vi oplever os selv som, er sandheden om os selv.  Men nej, der er så ufatteligt mere, når vi åbner op og træder ud af gamle mønstre, gamle tanker og gamle begrænsninger.

  Hjernen er en slags lukket loopsystem med repetitioner, der kun ændrer sig, når vi:

  • BEVIDST vælger noget andet end det velkendte.
  • oprigtigt har fået nok af noget gammelt og mærker: SLUT, NO MORE!!
  • får et uventet spark bagi, der tvinger os til forandring.

  Sparket dengang var chokerende, ubehageligt og udfordrende, men jeg fik flyttet mig. Ikke på en dag men over tid. Komfortzonen udvidede sig igen og igen.

  Over tid lærte jeg, at kontrol pga. utryghed, stædighed eller modvilje, forhalede forandringsprocessen. Jeg opdagede langsomt, at jo mere jeg tillod og gav plads til forandring, jo lettere skete det.

 • Kan man slippe fortiden?

  Alle vores erfaringer og oplevelser, gode som dårlige, følger med os i livet. Gode oplevelser understøtter os i at udfolde os.  De mindre gode har det med at ramme os som en boomerang igen og igen, indtil vi får helet de gamle skrammer og indre sår.

  Jeg havde en dame i telefonen, der var bekymret for sin datter og mobning i skolen. I samtaler med mennesker spørger jeg altid ind for at finde årsagen til de ubehagelige følelser.

  Hvordan ville det være, hvis du ikke bekymrede dig for hende, spurgte jeg.

  Jeg får ondt i maven nu. Hun åbnede op for sine egne gamle historier om skoleveninderne. Hun følte, at hun altid måtte give efter, spille et kunstigt spil for at beholde de pågældende som veninder, ellers havde hun oplevet afvisning. Kort fortalt var hun blevet mobbet til at hoppe efter de andres ubevidste dagsordener.

  Ingen af os sætter en pludselig opstået bekymring, frygt, vrede, sorg, ubehag, utryghed o.a. i forbindelse med gamle hændelser og oplevelser. Men der vil altid være en pil tilbage til noget, vi har oplevet tidligere.  Vi skal blot tænke på en positiv oplevelse. Ah velbehag ved tanken. Eller på noget, der var ubehageligt. Uh det føles ikke rart.

  Vi clearede det gamle næsten glemte univers, der med ét var kommet til overfladen i forbindelse med datteren. Nå hvordan har du det nu, når du tænker på din datter, spurgte jeg. Der er helt vildt, for jeg har helt ro på, kom det prompte.

  Jeg kan hilse og sige, at hun nu har fuldstændig tillid. Frygten og bekymringen er pist væk.

 • Tør du?

  Du kender garanteret også til, at selv ganske ubetydelige oplevelser med andre mennesker kan sætte uventede emotioner og tankespind i gang i din krop.

  Hjernen kværner, laver historier, analyserer, vender og drejer situationen, og kroppen føler ubehag. Vi forstår ikke, hvorfor en tilsyneladende uskyldig situation kan fylde så meget og vi forsøger at skubbe det væk.

  Men hvorfor er det sådan?

  Alt, som vi har fordømt ved os selv og ikke vil vedkende os, har vi proppet langt, langt væk ind i et  indre mørke.

  Der er det usynligt. Vi er bange for det og kan ikke lide det, for der er gamle minder med vrede, frygt, skyld og skam o.l.

  Så kan vi gå rundt og savne os selv, savne den udgave af os selv, vi kendte som barn, som ung, som vi var for ti år siden, som vi var før. Vi holder op med at holde af os selv, er vrede på os selv. Du ved selv, hvordan du oplever det.

  “Hvorfor kan jeg ikke bare være mig selv, hvorfor kan jeg ikke bare være glad, være ligeglad, være tilfreds”, spørger vi.

  Ja der er vi nødt til at gå tilbage og møde og hele de gamle historier.

  Mange er bange for at åbne den dør, Vil den afsløre dig som det værste af det værste, vil der komme noget frem, som gør dig til det mest usle menneske?

  Sådan er det overhovedet ikke. Tværtom. Når vi begynder at turde møde vores eget mørke, åbner vi nemlig dørene til den sande os,  hende eller ham, vi har savnet og længtes efter. Dele af os selv med så meget glæde, kærlighed, medfølelse, forståelse, accept etc.

  Vi har aldrig været forkerte, og vores mørke er de afviste dele af os, som andre ikke brød sig om, som er blevet skammet ud, som føler skyld og dårlig samvittighed, som er bange, vrede, føler sig alene o.l. Det kan være dele, som vi selv ikke har brudt os om. Eksempler kan være dele af os, der måske har følt sig forladte, været højlydte, larmende, som har sagt sandheden, men som er blevet, ignoreret, skammet ud, gjort forkerte etc.

  Her nu kan vi invitere vores skyggesider hjem en for en. Ja vi vil undervejs blive konfronteret med følelser og emotioner, vi måske ikke synes om, men wow at komme igennem på den anden side, være igennem de tunge følelser, historien og løgnene. Du kan gøre det selv og du kan søge hjælp. Du har ALDRIG været forkert, og har du brug for en til at lære dig at guide dig selv igennem processen fremover, kan du evt. kontakte mig

 • Et liv uden at skulle bevise noget overfor dig selv

  Du har INTET at skulle bevise overfor dig selv og den, du er.

  Du har allerede værd og er allerede værdig. De mange opfattelser af, at du ikke er god nok, ikke kan gøre det godt nok, er et spil. Alle spiller spillet. Jeg har gjort det til bevidstløshed. Her er spillet slut.

  Værdighed er noget, vi alle er udstyret med som en energi eller sans, og som vi har adgang til.

  Hvor mange gange har du ikke følt dig forkert, dum, følt du ikke var nok, at du skulle gøre det bedre, følt du ikke var god nok som du var.

  Måske løber du rundt og forsøger konstant at bevise dit værd overfor dig selv og andre. Nogle forsøger at bevise deres værd overfor det, de kalder Gud med gode gerninger og er der altid for andre. ”Er jeg ikke et godt menneske, når jeg gør det og det”? Har du lagt mærke til, at det ikke ændrer uværdigheden?

  Uværdighed gør, at vi saboterer os selv, spænder ben for os selv og de mange muligheder, vi lader gå forbi. Måske udsætter vi ting i vores liv for ikke igen at møde følelsen af ikke at være god nok. Du kan se på dit liv, hvad følelsen har gjort ved dig. For mig selv kan jeg kun sige drama, lidelse, afsavn, håbløshed, sorg, vrede, blot for at nævne lidt.

  Adskillelsen fra vort selv

  Værdighed er ikke noget, mennesket skal fortjene. Den bor i os.

  Alle adskiller sig fra sig selv. Vores mindske borgere lever i en magisk verden med leg, fantasi og adgang til deres “guddommelighed”. På et tidspunkt mens vi er små, sker der en adskillelse fra den verden. Det sker for alle. Skyld og skam sætter ind, skal, må/må ikke, rigtigt/forkert indlejres.

  I dag kan du forbinde dig med din værdighed uden at være et menneske, der er ”rigtig”, altid ”korrekt”, ”er god nok”, holdt af af alle, har ”fin” titel, ”god” uddannelse, stor bil, ditto hus og bla bla.

  Kom tilbage til dit værd

  Sæt dig eller læg dig og luk øjnene. (evt. kan du her lytte til min guidning).

  Træk vejret ned i din mave nogle gange. Læg hovedet fra dig et par minutter (forestil dig ganske enkelt at tage dit hoved og lægge det ved siden af dig, hvis det er en hjælp). Bliv ved med blidt og roligt at trække vejret ned i kroppen, mens du begynder at mærke dig selv mere og mere.

  Mærk dig ind i dig selv.

  Mærk dig ind i, hvordan din sans af værdighed føles. Træk vejret mens du sanser og mærker.

  Måske fornemmes værdighed som farver, indre bevægelser og strømninger i kroppen, som en blødt tæppe, som  kærlighed eller andre sansninger forskellige steder i din krop. Det vil være individuelt, hvordan vi sanser det.

  Værsgo, her har du din værdighed. Den har altid været der. Du havde bare glemt den.

  Det er en iboende kvalitet, følelse og sans.

  Hvis du falder tilbage i uværdighedsfølelser

  Møder du fremadrettet kritik uanset, om det er din egen indre stemme eller fra omverden, behøver du ikke længere adskille dig fra din værdighed. Forbind dig med den igen, jf. det, du lige har gjort.

  • Når du igen sammenligner dig med andre, gå tilbage til dig selv og din værdighed.
  • Når du igen fordømmer dig selv, gør det samme
  • Når du igen føler dig fortabt i alt det, der sker, gør det samme.
  • Når du igen føler, du har gjort det “forkert”, gør det samme

  Du kan aldrig nogensinde være uværdig som væsen. Mennesket kan på den ene side fordømme sig selv, andre kan fordømme det. På den anden side har mennesket evnen til at modtage sig selv, modtage tilgivelsen for alt, det mener og føler, det har gjort “forkert”. Tilgivelsen kommer fra din sjæl, når du giver lov.

  Har du brug for vejledning eller hjælp, er du velkommen til at kontakte mig.

   

 • Godt Nytår 2022

  Også året 2021 viste med al tydelighed, at vi igen og igen skal omstille os fra et scenarie til et ganske andet og kort efter til noget helt tredje.  Af og til når vi kun at knipse med fingrene. Ordet normal er gået ud af ordbogen.

  Det gamle, og alt, vi tidligere lænede os op ad, vores faste rammer og vores forståelser, forsvinder.

  Der er ingen kontrol. Vi står nærmest blottede hver især med vores historier og opfattelser. Det skaber kaos, angst, depression og frygt hos mange. Det eneste, der er at gøre er at overgive sig til hvert øjeblik uden at forsøge at holde fast i noget, for der er ikke længere noget rækværk. Det kræver sin mand og sin kvinde. Der kan vi lære af vores tillidsfulde mindste. De bare er og udfolder sig her og nu.

  Intet er normalt

  Vejret er en af de fænomener, vi har set ændre sig fra normalt til det absurde. I disse timer brænder træer, huse og bygninger i en wildfire tæt ved Boulder i Colorado. Jeg besøgte området for nogle få år siden. Det er ganske surrealistisk, at ild kan springe rundt med den hastighed og ødelægge alt på sin vej. Rocky Mountains området er i december indbegrebet af postkortidyl med høj sne og vinter. Men nej. Normalt findes ikke mere.

  En god bekendt formulerede det så rammende overfor mig: We are at the end of the line. Der er ganske enkelt ikke mere gammel vej foran os. Vi er allerede kørt ud over skrænten, ud i det ukendte og befinder os midt i et enormt kvanteskift.

  Det betyder enorme og kæmpe indre og ydre skift ikke bare for den enkelte, men globalt, i alle områder af livet og i massebevidstheden.

  Ved indgangen til 2022 står vi blottede og aner ikke, hvad det nye år byder på. Mere Corona? Mere kaos? Mere drama? Eller bliver det ”bedre”?

  Åbning til vores iboende kvaliteter

  ”Jeg vil have/jeg har brug for at….(fyld selv ud).” Det er mennesket i en nøddeskal.

  Livet skal forme sig, som mennesket vil det. Nogle vil have tryghed, ro og fred. Andre have Corona til at stoppe, have et godt familieliv, mere i løn. Nogle vil have andre til at holde op med noget, andre bare være glade og lykkelige etc. etc. Jeg kunne remse op i en uendelighed.

  Jeg opdagede få dage før jul, hvordan de her menneskelige behov for  ditten eller datten med et brag faldt til jorden.  Alvorlig sygdom slog uventet ned i min allernærmeste familie. Mennesket kunne ønske sig noget nok så meget, at familien havde det godt, at barnet var rask. Men mennesket kommer til kort. I familien har vi hver især måttet overgive os til det, som er lige nu.

  Hvornår vi – du og jeg – hver især atter mærker fast grund under fødderne afhænger af os selv. Som jeg opfatter det, vil det afhænge af vores evne til at slippe det, vi ikke skal kontrolleres, slippe vores gamle historier om os selv og andre, åbne op til vores iboende medfølelse, accept, selvaccept, kærlighed, forståelse, indre viden og intuition. Vi har så ufatteligt mange iboende kvaliteter og gaver hver især.

  Vi vil lære at navigere på nye måder. Ja det vil være kaotisk til tider men vi vil også opleve stunder, hvor vi er i fuldt flow med det, som er.

  Må året 2022 blive magisk. I hvert er det et velkommen til fremtiden uanset, hvad året bringer.

  GODT NYTÅR

   

 • På rejse med kroppen, ud af smertehelvedet

  Vi kender alle følelsesmæssig smerte, som er, når noget virkelig gør ondt i os. Det kan være traumer som tab eller dødsfald af en, vi elsker, det kan være svigt, bedrag, overgreb og meget andet.

  Det er de færreste af os, der har lært at give plads til følelsesmæssige smerter. Ofte har vi ignoreret dem eller skubbet dem væk. De fysiske smerter i vores kroppe kan handle om følelser, vi ikke har fået bearbejdet, eller rettere ikke har givet plads til, at de måtte være der, mødt dem og helet dem. Over tid kan det sætte sig i kroppen som fysisk smerte.

  Enhver smerte har et budskab til os, hvis vi er villige til at lytte og hele os selv.

  Jeg har haft fornøjelsen at møde en skøn kvinde, der gik gik all-in for at hjælpe sig selv. Hun har i mange år levet i et smertehelvede med fibromyalgi, smerter og træthed. Åbenbart havde hendes fysioterapeut haft glæde af et besøg hos mig med et eller andet for år tilbage, og det var denne, der havde forslået hende at kontakte mig. Fibromyalgi er en kronisk smertesygdom.

  Efter seks samtaler med mig, har hun ikke pt. brug for mere hjælp. Hun har mere energi, smerterne er mindre og færre, der er længere imellem dem, og når der kommer smerter, kan hun hurtigt selv afhjælpe dem. Sidst jeg talte med hende, havde hun i et par uger kunnet sove uden at vågne med smerter i benene.

  I vores samtaler var vi på rejse i hendes liv. Gamle traumatiske oplevelser, stress og følelsesmæssige indkodninger blev løst op. Vi var også på rejse mange år tilbage i hendes familie, hvor hendes mor som barn havde oplevet dybe traumer. Disse var via miljø og gener (epigenetik) videreført til kvinden, som selv blev viklet ind. Dem slap hun også.

  Det er umuligt på forhånd at vide, hvor meget, der ligger under overfladen hos hver enkelt. Denne kvinde var åben overfor at hjælpe sig selv, især fordi hun kunne mærke, at der skete noget efter hver gang.

   

   

 • Er din kommunikation med dig selv kærlig?

  Andres kommunikation HANDLER IKKE OM DIG, men reflekterer deres opfattelser af sig selv.

  Selv om vores forældre måtte have  elsket os højere end noget andet, har deres kommunikation kun kunnet afspejle, hvordan de har haft det med sig selv. Som følge heraf har de fleste af os indre sår og skrammer. Måske er vi blevet talt grimt til, talt ned til, afvist, ignoreret, overset. Der kan have været fysiske, emotionelle og psykiske overgreb. Det sætter sine spor i os og vil ofte afspejle, hvordan vi selv i voksenlivet har det med os selv.

  Som voksen kan det bl.a. give sig udslag i, at vi bruger unødig meget energi på at analysere, hvad andre mennesker tænker, hvad de tror om os og hvordan de opfatter os. Tanker vil bekymre, analysere, vende og dreje sagte eller usagte ting eller handlinger. Oven i hatten roder mindreværd, dårlig samvittighed og skyldfølelse også rundt.

  Vi sammenligner kronisk os selv med de mennesker, vi spejler os i, vi kan have tendens til selvkritik, selvhad, vrede, sorg, afmagt, håbløshed og have mange andre selvdestruktive tanker og mønstre. Det kan være følelsen af ikke at være god nok eller aldrig at kunne gøre det godt nok.

  Det er svært at MÆRKE sig selv og sine egne grænser og kan føles som om, vi betragter os selv udefra med andres øjne i stedet for at være til stede i vores krop og være hjemme i os selv. Det gør det svært at sige fra af frygt for at blive opfattet forkert. Måske overlades beslutninger til andre for at undgå at træffe, hvad andre måtte synes er forkerte valg. Der kan være tendens til at undgå konflikter, så hellere glide af.

  Nogle vil genkende mange punkter i sig selv, andre måske ikke så meget.

  Vejen til en åben, accepterende og kærlig egenkommunikation

  Jeg er selv en af de mange, der har oplevet et mix af det hele. Der var både kærlighed men også kommunikation, der bestemt ikke var nærende.

  Min kommunikation med mig selv i dag er ganske anderledes end engang, jvf. ovenfor. Alle kan aflære og træde ud af det gamle og få en understøttende og accepterende indre kommunikation. Jeg har skrevet lidt om de mange programmer, vi bærer med som arv fra forældre og forfædre.

  Hver familie har sine særheder og sine specifikke måder at kommunikere på. Når vi træder ud af dynamikkerne, sker der noget andet.

  • Vi ved, hvem vi er.
  • Vi er trygge i at være den, vi er.
  • Vi kan mærke egne behov.
  • Vi fortæller, hvad vi føler, og hvad vi oplever
  • Vi har det ok med, at andre er uenige, vil kunne blive skuffede eller sure, for vi ved, at det ikke gør os forkerte.
  • Vi ved, at vores behov og vores grænser har værdi uanset hvad.
  • Vi ved, at andres opfattelser af os IKKE er sandheden om os. Det kan dog være en sandhed for en anden, vi ved, at der er millioner af sandheden, at vi hver især har vores helt unikke indre univers..
  • Vi ved derfor, at vi kan kommunikere vores sandheder
  • Vi ved, at vi gør det så godt, vi kan i enhver situation,
  • Vi ved, at vi både kan og vil komme til at fejle men også, at ethvert “fejltrin” er en mulighed for udvikling og vækst.
  • Vi ved, at vi er her ikke for at spille en rolle som andre synes om, men for at være så autentiske overfor os selv, som vi kan hvert eneste øjeblik.
  • Vi er trygge i andres afvisninger
  • Vi er fri for at sammenligne os med andre, og andre er fri til at være, som de er.

   

 • Har du også en original i dig?

  Jeg havde en dame i telefonen. Noget, hun altid havde forsøgt at holde fra døren, var kommet op i hende, nemlig frygten for at falde udenfor, at være anderledes og mærkelig.

  Sidst i samtalen begyndte hun at le og sagde: “Velkommen til min original, nu behøver jeg ikke være en kopi mere”.

  Ordet original har to betydninger

  -> særpræget, mærkelig eller sær, latterlig -> bestemt ikke noget, vi har lyst til at have siddende på os.

  -> ægte og autentisk -> vi kan ikke få nok af det originale, det ægte, det autentiske, det være sig kunst, gastronomi, mode, arkitekturmæssigt o.l.

  Alle samfundskulturer har sine værdisæt, regler og normer omkring, hvordan “man skal være” og “hvad man gør og ikke gør”. Verdens forskellige religioner har sat sit præg på forskellig vis.

  Kan man godt det?

  “Hvad vil æ naboer ikke sige”. Jeg kan stadig høre min bedstemor sige det på rav sønderjysk. Det var mig ligegyldigt som barn. Til gengæld fik jeg en masse andre indlæringer i opvæksten. Indlæringer, der i mange år bl.a. betød, at jeg var tilbageholdende, overhensynsfuld og overhøflig. Det gik også kun til et vist punkt i mit voksenliv. Jeg måtte sande, at jeg var kommet for langt væk fra den autentiske mig.

   

  I dag er der en helt anden respekt både overfor mig selv og andre. Der er også en meget større kærlighed igen både til mig selv men også alle andre omkring mig.  Jeg går ikke længere rundt med skyldfølelse eller skammer mig over mig selv, og jeg bekymrer mig ikke om, hvad andre tænker og tror.

   

  Forestil dig lige en hverdag, hvor du var fri for de bekymringer, fri for skyldfølelsen og skammen, og hvor du kan sige, det, du har lyst til, uden frygt for, at andre går i krænkermode, bliver fornærmede, sure, gale samt et liv, hvor du ikke behøver bebrejde og skælde dig selv ud.

   

  Ordsproget: Fra børn og fulde folk skal man høre sandheden er så sigende. Børn siger tingene uden at filtrere. De er ikke fordømmende, og de skammer sig ikke over sig selv. De ER bare, er autentiske og ægte – nogle skønne originaler, opfindsomme, nysgerrige, undersøgende, legende og glade. Børn lever om nogen i overensstemmelse med de kendte ord “Lad de små børn komme til mig, for de kender Guds rige”.

   

 • Er du fyldt op?

  Vi har alle oplevelser, der kan udfordre og stresse i privatlivet eller på jobbet.

  Veninden, vennen eller ens partner kan komme med nok så rigtige og sande input, når vi fortæller, hvad vi oplever.

  Men som oftest er vi ikke i stand til at lytte og tage det ind, fordi vi er så fyldte af det skete, fordi tankerne roterer rundt, og kroppen bruser af vrede, frustration eller andre emotioner.

  Udenforstående har ikke de samme emotioner og følelser investeret i dine udfordringer. De ønsker at støtte og hjælpe men har ikke oplevet det, du oplever og er mere neutrale.

  Det er vi ikke selv, når vi er fyldt op af vores historie, de mange tanker og emotioner. Tror du ikke på det, så prøv bare at berolige en, der er vred. Det er ganske umuligt. Det er først bagefter, man kan tage en snak med vedkommende.

  Giv dig selv lov at rase ud. Vores emotioner kan være indikationer af,  at vores grænser er blevet overtrådt, at vi har fundet os i for meget, at vi foretog et uhensigtsmæssigt valg etc. etc. Når den indre storm har lagt sig, vil du begynde at kunne se klart igen og få en fornemmelse af, hvad det egentligt handlede om,  og hvad du evt. skal ændre eller være opmærksom på o.l.